ÇIKARMA GEMİLERİMİZ VE TEKNELERİMİZ HİZMETE BAŞLADI

İBB ile yapılan protokol kapsamında bakım onarımı yapılan Çıkarma Gemileri ve Tekneler Hizmete Başladı

2009 yılından bu yana imzalanamayan protokol, Belediye Başkanımız Atilla AYTAÇ’ın çabaları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ’ın da çözüm odaklı yaklaşımı ile imzalandı. Adalar Halkına en iyi şekilde hizmet üretmek ilkesiyle hareket eden Belediye Başkanımız Atilla Aytaç’ın mücadelesi ile İBB Meclis kararı alındı ve imzalanan protokolün  akabinde, bakım, onarımı tamamlanan gemilerimiz hizmete başladı.

Anakara ile Adalar arasında deniz yolu dışında herhangi bir ulaşım imkânı bulunmayan Adalar Belediyesi’nin, içinde bulunduğu malî sorunlara rağmen yürütmek zorunda olduğu tüm kamu hizmetlerinin vazgeçilmezlerinden biri olan hizmet gemileri için yapılan Protokol kapsamında; 2 çıkarma gemimiz ve 2 hizmet gemimizin bakım onarımının yapılması, 1 yıl süresince arızalarının giderilmesi, azami 100 ton akaryakıt ve 1500 litreye kadar yağ ihtiyacı karşılanması maddeleri de yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi tarafından yerine getirilen kamu hizmetleri (itfaiye, ambulans, güvenlik, doğalgaz vb.), toplanan çöplerin nakli ve diğer halk hizmetlerinde; Horoz Reis ve Hızır Reis tekneleri ise hem hastaların naklinde hem de hizmet teknesi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tüm deniz taşıtları, orman yangınlarına müdahale, afet zamanlarında destek ve tahliye gibi çevre ve insan sağlığı ilgili konularda ve diğer her türlü kamu hizmetinin yürütülmesinde hizmet sunulmaktadır.

Çıkarma gemileri ve teknelerimizin en iyi şekilde hizmet sunmasına katkıda bulunan Sayın Kadir TOPBAŞ başta olmak üzere, Genel Sekreter Dr. Hayri BARAÇLI, Genel Sekreter Yardımcısı Nihat MACİT, Deniz Hizmetleri Müdürü Fuat ALARÇİN  ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederiz.