EMEKÇİ KADINLAR BULUŞTU

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, daha iyi yaşam ve iş koşulları için mücadele edenler ve bu uğurda can verenler Anadolu Kulübünde gerçekleştirilen programla anıldı. Prof. Dr. Zeynep AHUNBAY’ın konuşmacı olarak katıldığı program ve dinletiye çok sayıda kadın katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Meclisimizin tek kadın üyesi Mürvet Çıdam günün anlam ve önemine değinerek, “Teröre evlatlarımızı kurban vermemek, nerede ve nasıl dolaşacağımıza, ne giyeceğimize, kaç çocuk doğuracağımıza, nasıl doğum yapacağımıza, kendimiz karar vermek için kadın kimliğimiz üzerinden, egemenlik kurmak isteyenlere karşı uyanık ve birlikte olmalıyız. Yoksa coğrafyamız  başımıza geleceklerin örnekleri ile doludur. Laik ve demokratik Cumhuriyetimiz, bütün kazanımlarıyla birlikte büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. İşte bu sebeple tüm kadınlar evden meclise, her alanda, ülkemizi karanlığa sürükleyen her türlü anayasal değişikliklere dur demeli ve hep bir ağızdan tek adam yönetimine HAYIR demeli, Biat etmemeliyiz…” dedi.

Ardından Dünya Kültür Mirasının korunmasına verdiği emek ve mücadele için 2017 Vehbi Koç ödülüne layık görülen Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Atatürk’ün yetiştirdiği bir nesil olmanın şanslılığına vurgu yaparak, koruma alanında mücadele veren kadınların iş ve yaşam koşullarından örnekler verdi. Konuşmasında  günümüzde kültür mirası üzerindeki baskının giderek artmasına değinen Ahunbay, korumaya gönül vermiş kadınların rolünün öneminin altını çizdi.

Mahmut Kayahan’ın şarkılarına eşlik eden emekçilere, NUTUK ve günün anısına hediyeler sunuldu.

Programın sonunda sahneye çıkan Başkanımız Atilla Aytaç, Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP Halk kongresinde 6 günde sunduğu, eliyle yazdığı Kurtuluş Savaşı destanı Nutuk’u hediye etmekten gurur duyduğunu belirtti.