ESNAFIMIZI BACA TEMİZLİĞİ VE YANGIN KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, Zabıta Müdürlüğümüz, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı Baca Denetim Birimi ve Adalar Kaymakamlığı Afet ve Acil Yönetim Merkezi’nden oluşan komisyon ilçemiz sınırlarında bulunan iş yerlerinde ilk denetimlerini gerçekleştirdi.İlçemiz sınırlarında bulunan işyerlerini ve esnafımızı Baca ve Yangın konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan çalışmalarda iş yeri yetkililerine, bacaların temizlik işlemlerinin periyodik olarak yapılmasının olası bir yangını önlemek açısından önemi anlatıldı.

24-26-29 ve 30 Mayıs 2017 tarihlerinde Büyükada’da 67 adet iş yerinin kontrolü ile yürütülen çalışmalarda baca, davlumbaz ve yağlı kanal içlerinin fotoğrafları çekilirkemn. İş yeri yetkililerine ayrıca "19.12.2007 tarih ve 26735 sayılı Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliğe istinaden baca temizliğinin periyodik olarak yapılmasının yasal olarak zorunlu olduğu", "baca temizliğinin sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş firmalarca yapılabileceği aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı", sözlü olarak ifade edildi.  Denetim ve Çalışmalara tüm Adalarımızda devam edilecektir. Baca Temizliğinin yaptırılması gereken anlaşmalı iş yerlerine ve dağıtımınız yaptığımız bilgilendirici broşüre WEB sayfamızın "DUYURULAR" bölümünden ulaşabilirsiniz.