MART AYI MECLİS TOPLANTILARININ İLKİ GERÇEKLEŞTİ

MART AYI MECLİS TOPLANTILARININ İLKİ GERÇEKLEŞTİ

Mart Ayı Olağan Toplantılarının birinci birleşimi bugün gerçekleşti.

Toplantı öncesi söz alan CHP Meclis Üyesi Engin Çelik ve AKP Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş, İdlib’te yaşananan olaylar sonucu şehit olan askerlerimiz hakkında konuşmalarını yaptılar.

Şehitlerin anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.

Yazı İşleri Müdürlüğü'nün ücret tarifesinin revizyonu, seyyar satış faaliyeti yönergesi ve seyyar tezgah belge ücretleri hakkındaki gündem maddeleri komisyonlara havale edildi.

Meclis Toplantısı sırasında CHP Meclis Grubunun gündeme getirdiği” Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” kurulması hakkındaki teklif değerlendirilerek, Komisyon Üyeliği için CHP Meclis Üyelerinden Nesrin Karanfil, Rıza Çiftçioğlu ile AKP Meclis Üyesi Ali Fuat Akalın'ın İsimleri önerildi. Ayrıca DSP Meclis Üyesi Muzaffer Yıldırım tarafından ulaşım zammı ve sefer saatleri hakkındaki önergeler meclise sunuldu. Toplantının kapatılmasının ardından söz alan izleyiciler ada içi ulaşım ve fayton taşımacılığının sona erdirilmesinden sonra ahırlarda duran atların durumu hakkında bilgi almak istediklerini dile getirdiler.