ADALET AĞAOĞLU NU ESERİYLE ANDIK

ADALET AĞAOĞLU’NU ESERİYLE ANDIK

ADALET AĞAOĞLU’NUN “FİKRİMİN İNCE GÜLÜ” ESERİNDEN UYARLANAN “SARI MERCEDES” FİLMİ, YAZARININ ANISINA PERDEDEYDİ.

Yönetmen Kaan Müjdeci ile ortaklaşa düzenlediğimiz Açık Havada Sinema etkinliğimizde bu akşam, İlyas Salman'ın başrolünde yer aldığı, Adalet Ağaoğlu’nun “Fikrimin İnce Gülü” eserinden uyarlanan ve Türk sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan “Sarı Mercedes”in gösterimi ile devam etti.

Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Ağaoğlu’nun anısına gösterilen filme ilgi büyüktü.

BEHRAMOĞLU VE İŞİGÜZEL ANILARINI PAYLAŞTILAR

Büyükada Tarihi Faytoncular Meydanı’ndaki özel gösterimde şair-yazar Ataol Behramoğlu ile Şebnem İşigüzel de aramızdaydı. Azize Tan moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Ataol Behramoğlu, Adalet Ağaoğlu ile anılarını paylaşırken, "Büyük bir yazarımızı kaybettik. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Ağaoğlu’nun "Fikrimin İnce Gülü" eserinin önemini anlatan Behramoğlu, yazarın tüm eserlerinin kıymetli olduğunu ve mutlaka okunması gerektiğini söyledi.

"Adalet Ağaoğlu ile Vedat Türkali çağdaş edebiyatımızın önemli iki büyük yazarıdır. Eserleri evrensel değere sahiptir" diyen Behramoğlu, Reşat Nuri Güntekin, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Sait Faik Abasıyanık'ın aralarında olduğu Adalı yazarları da tek tek andı.

Yazar Şebnem İşigüzel de Adalet Ağaoğlu’nu, "Gözümü açtığımda onun kıymetli eserleriyle tanıştım. Bir kadın hayal kuruyor, roman yazıyor, bizi teselli ediyordu. Bu müthiş bir şeydi. Adalet Ağaoğlu çok güçlü bir yazar, güçlü bir karakter, güçlü bir kadındı" sözleriyle Ağaoğlu’nu andı.

Adalet Ağaoğlu’nun tiyatro yaparken de yazarken de sürekli sansüre, yasaklara maruz kaldığını; ancak umudunu hiç kaybetmediğini ve üretemeye devam ettiğini de hatırlatan İşigüzel, Ağaoğlu ile bir anısını paylaşırken,"90 yaşındaydı ama fikirleriyle, yazılarıyla hep gençti" dedi.

"Fikrimin İnce Gülü" eserini de değerlendiren Şebnem İşigüzel, sözü beyaz perdeye bıraktı...