29 Ekim’de Büyükada’ya Armağan

Bir arada Adada

29 Ekim’de Büyükada’ya Armağan.

Adalar Belediyesi himayesinde  gerçekleştirilen ‘Bir Arada Ada’da’, ünlü sanatçılar Güneş Terkol ile Güçlü Öztekin’in Büyükada’ya armağan olarak ortak ürettikleri, 18 m x 3 m alana uygulanan kamusal bir sanat projesi. Şiddete karşı çıkmak, barış ve sevgiyi ön plana koymak için bir çok sanatçıyı buluşturan, Aslı Bilge’nin  küratörlüğünü yaptığı Bir Arada projesinin bu ilk işinde, Adalar fonu üzerinde, fauna ve floranın insan unsuru ile fantastik bir dünya imgesi içinde birleşmesi resmediliyor. Proje sponsorluğunu ise Marshall Boya üstlendi.

9 yıldır birlikte çalışan ve kimi zaman da ortak üretim yapan Terkol ve Öztekin, çağdaş sanat sahnesinin en tanınmış isimlerinden. Güneş Terkol (1981, Ankara), yakın çevresinden ilham alarak topladığı malzemeleri ve hikayeleri diktiği kumaşlar üzerinde, video, desen ve müzikal kompozisyonlarda kullanıyor. Güçlü Öztekin (1978, Eskişehir), çevresinde bulduğu malzemeleri, büyük boyutlu işlerinde kullanarak bir tür geri dönüşüm eyleminde bulunuyor.  İkili, İstanbul merkezli HaZaVuZu sanatçı topluluğunun ve GuguOu avant garde müzik grubunun kurucu üyeleri. Şimdiye kadar işleri İstanbul başta olmak üzere, Gwangju, Sao Paolo, Lyon, Bienalleri’nde gösterildi ve dünya çapında önemli festivallerde sergilendi.