Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’"ün, sonsuzluğa uğurlanışının 83"üncü yıl dönümü anma etkinlikleri Büyükada"da devam etti

Türkiye Cumhuriyeti

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, sonsuzluğa uğurlanışının 83’üncü yıl dönümü anma etkinlikleri, Büyükada Anadolu Kulübü'nde gerçekleştirilen panel ve "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar" konseri ile devam etti. ADD Adalar Temsilcisi Rüstem Kurtoğlu, Gazeteci Yazar İskender Özturanlı, Tarihçi yazar A. İlhan Gülek’in konuşmacı olarak yer aldığı panelde, Atatürk'ün kültür ve aydınlanma anlayışı ile demokrasi konuşuldu. A.İlhan Gülek'in arşivinden oluşan "Türk ve Dünya Dergilerinde Atatürk" sergisini inceleyen izleyiciler ardından "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar" konserini dinlediler. Adalar Belediyesi 4 Ada 1 Koro grubu Şef Handan Kavas yönetiminde Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdiler.