ADALAR BELEDİYESİ | Resmi İnternet Sitesi

Şairler Nazım Hikmet İçin Buluştu

Büyük Usta Şair Nazım Hikmet'i 59’uncu ölüm yıl dönümünde bir kez daha andık.

Ataşehir Belediyesi tarafından  dördüncüsü düzenlenen ve Adalar Belediyesi olarak iki yıldır katılım sağladığımız “Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri" ne ikinci gün ev sahipliği yaptık. Çelik Gülersoy Kültür Merkezi Bahçesi’nde gerçekleştirdiğimiz etkinliğe Finlandiya ve Türkiye'den çok sayıda şair katılarak  Nazım Hikmet'in anısına şiirlerini okudular.

"ŞİİRİMİZİ YAZMAK VE SÖYLEMEK İSTİYORUZ"

Şiir Günleri’nin onur konuğu akademisyen, şair ve yazar Cevat Çapan'ın elinden teşekkür plaketini alan Başkanımız Erdem Gül, şiirin hayatımızdaki önemini vurgulayan bir konuşma yaparken, "Biz  şiirimizi yazmak ve söylemek istiyoruz"dedi. Şair Cevat Çapan ise yaptığı konuşmada "Nazım Hikmet, insanın hayatını değiştiren bir şairdir" dedi ve Nazım ile anılarını paylaştı.