ADALAR BELEDİYESİ | Resmi İnternet Sitesi

Adalar Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Adalar Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısı bugün Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkanımız Erdem Gül, ölüm yıl dönümü nedeniyle Şair Nazım Hikmet'i bir kez daha andı. Konuşmasında Çevre Günü'ne de değinen Başkan Gül, yazla birlikte gelen orman yangınlarına dikkat çekti ve bugün Ada'da yangın riskine karşı bir tatbikat gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

Gündem maddelerine geçilen toplantıda, Adalar Kent Konseyi' nin resmi tatil günlerinde Adalar'ın ücretsiz ulaşımdan muaf tutulması talepli dilekçesi okundu.  Talebi değerlendiren Meclis Üyeleri,  tatil günlerinde Ada'ya yoğun bir şekilde yapılan günü birlik ziyaretlerin neden olduğu sorunların çözümü için bir an önce adım atılması gerektiği görüşünde birleşirken, kararın Adalar Belediye Meclisi'ne bağlı olmadığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirilmesi ve konuyla ilgili kanun çıkarılmasıyla mümkün olabileceği kaydedildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Zeki Sagay tarafından Belediyemiz için bila bedel hazırlanan “Adalarımız Yaşam Portalı” tanıtımı gerçekleşti ve söz almak isteyen dinleyicilerin talep, istek ve şikayetleri dinlendi.

Meclis toplantısının 2. birleşimi 10 Haziran Cuma günü saat 11.00'de Belediye Meclis Salonu'nda yapılacak.