Adalarda Sinema Günleri Başladı

Belediyemizin İBB Kültür Dairesi Başkanlığı ve Film Kooperatifi ile ortaklaşa düzenlediği Adalar'da Sinema Günleri, dün akşam Deniz Türkali ve Alin Taşçıyan'ın "Geçmişten günümüze sinemada kadın" söyleşisi ile başladı.

Belediyemiz Ek Hizmet Binası Çelik Gülersoy Kültür Merkezi Bahçesi’nde yapılan etkinliğin açılış konuşmasını İBB Kültür Dairesi Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürü Gül Ayşe Eken ve Film Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Önder Özdemir yaparak sözü konuklarına bıraktı.

Belediye Başkanımız Erdem Gül, Başkan Yardımcımız Engin Çelik ile Özcan Alper, Kıvanç Sezer, Eyüphan Erkul, Melih Çardak'ın aralarında olduğu çok sayıda senarist, yönetmen ve oyuncunun katıldığı söyleşinin ardından Büyükada Atatürk Meydanı'nında, Yönetmen Fikret Reyhan'ın katılımıyla "Çatlak" filminin gösterimi yapıldı. Reyhan, filme dair izleyicilerin sorularını yanıtladı.

GÜL: ADA'DAN VERECEĞİMİZ MESAJ UMUTTUR

Başkanımız Erdem Gül, Adalar'da Sinema Günleri' nin önemini şu cümlelerle anlattı:
"Halka umut lazım, moral lazım. Her anlamda çok zor günlerden geçiyoruz. Demokrasimiz zor günlerden geçiyor, ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz.
Burada bir sinema etkinliği çerçevesinde bir araya gelerek, dayanışmayı büyüterek geleceğe umut olmak istedik. Ada'dan vereceğimiz mesaj umuttur. "

Eş zamanlı olarak  Heybeliada' da da söyleşi ve film gösterimi vardı. Şenay Aydemir'in sunumuyla, Yönetmen Asghar Farhadi'nin "Kahraman" filmi izlendi.

26 Haziran'a kadar devam edecek olan film ve söyleşi programını Belediyemiz sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.