İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Ölçeği küçük değeri büyük” sloganıyla Adalı küçük ölçekli balıkçılarla dayanışarak, tekne bakım malzemeleri desteğinde bulundu.

Büyükada Su Ürünleri Kooperatifi'nde yapılan törene İBB Başkan Vekili Selçuk Sarıyar, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Atalık, İBB Başkan Danışmanı Tonguç Çoban, Başkanımız Erdem Gül, Başkan Yardımcımız Engin Çelik, Meclis Üyelerimiz; Nesrin Dayı Karanfil, Metin Önal ve Rıza Çiftçioğlu, Büyükada Su Ürünleri Başkanı Ali Coşkuner, Kadın Balıkçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Konkuş, CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat, İyi Parti İlçe Başkanı Ayşe Şakir, Büyükada Muhtarı Rafet Garip, Heybeliada Muhtarı Hüseyin Yay, balıkçılar ve Ada halkı katıldı.
Yapılan konuşmalarda küçük ölçekli balıkçılığın önemine dikkat çekilirken, Adalı balıkçılarla dayanışmayı büyütmek gerektiği vurgulandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamını getiren yeni Başkan Vekili Selçuk Sarıyar, çiftçilerin ardından küçük ölçekli balıkçılıklar için de destek programı başlattıklarını hatırlattı ve Adalı balıkçılara morol ve umut olmak için burada olduklarını söyledi.
GÜL:  ADALAR’IN DA ÖLÇEĞİ KÜÇÜK, DEĞERİ BÜYÜK…
Başkanımız Erdem Gül, ‘Ölçeği küçük değeri büyük’ sloganına dikkat çekti ve “Adalar için de aynı tanımlamayı yapabiliriz. Çünkü Adalar’ımız da nüfusu, ölçeği küçük ama değeri büyük. Dolayısıyla böylesi bir sloganla yapılan etkinlik Adalar’a çok yakıştı” dedi.
Başkan Gül,  konuşmasına şu şöyle devam etti:
 “Adalarımız balıkçılık açısından, balıkçılığın teşvik edilmesi bakımından İstanbul’un en önemli ilçesi. İstanbul’da deniz üretimi yıllardır kaderine terk edilmiş durumda. Ülke de kaderine terk edilmiş durumda ama denizler özellikle terk edilmiş. Kaderine terk edilmiş alana güçlü bir biçimde el attığı için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum.”
Kadın Balıkçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Konkuş ise balıkçılığın “erkek mesleği” olarak tanımlanmasının sıkıntılarını anlatırken, dayanışmanın önemini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından balıkçılara destek paketleri verildi.
TAŞ MEKTEPTE İNCELEMELERDE BULUNULDU
Törenin ardından İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve Başkanımız Erdem Gül, Kültür Sanat Merkezi’ne dönüştürülecek olan Taş Mektep’i ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Diğer bir inceleme de İBB’nin at ahırlarına oldu.
HAYATINI KAYBEDEN GAZİ AİLESİNE ZİYARET
İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Başkanımız Erdem Gül ve  beraberindekiler, yakın zaman önce hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Hayati Seval’in eşi Sacide Seval’i evinde ziyaret ederek başsağlığında bulundular.