ADALAR BELEDİYESİ | Resmi İnternet Sitesi

Büyük Zaferi Coşkuyla Kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı' mızı Adalar'da coşkuyla kutladık. Büyükada Atatürk Meydanı zafer şarkılarına, dans gösterilerine sahne oldu.  Sahneyi sanatçılara bırakan Başkanımız Erdem Gül, “Şarkılarımızı bağıra bağıra söylemek lazım. Şarkılar, türküler susmaz” dedi.

Adalar’da sabah saatlerinde resmi törenle başlayan kutlamalar, gün boyu çeşitli etkinliklerle sürdü.

Belediye olarak akşam saatlerinde düzenlediğimiz programa ise ilgi yoğundu. Sırasıyla Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada'da bando takımı eşliğinde yapılan yürüyüşlere Ada halkı büyük katılım gösterdi.  Başkanımız Erdem Gül, Başkan Yardımcılarımız Engin Çelik ile Sevgi Ünsal ve Meclis Üyelerimizin en önde yürüdüğü kortejler son durak olan Büyükada'da daha da uzadı. Meşalelerin de yakıldığı yürüyüşte zafer şarkıları, marşları söylendi.

“ŞARKILARIMIZI BAĞIRA BAĞIRA SÖYLEYELİM”

Atatürk Meydanı'nda son bulan yürüyüş, Başkanımız Erdem Gül'ün halkı selamlaması, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla sürdü. Başkan Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünün önemini ifade ederken, “Tüm yurtta olduğu gibi Adalar'da da Zafer Bayramı’mızın heyecanını, sevincini, coşkusunu bir arada yaşıyoruz” dedi ve ekledi: “Biraz özgürlükler meselesinden bahsetmek istiyorum. Bir süredir ülkemiz üzerinde kara bulutlar var algısı oluştu. Bu algı her ne kadar psikolojimizi etkilese de asla umutsuz olmayalım. Güzel, güneşli günler gelecek.”

Sanat ve sanatçılar üzerindeki baskılara, “Sahne yasakları, konser yasakları, festival yasakları gibi asla olmaması gereken olumsuz gelişmeler yaşıyoruz. En son şarkıcı Gülşen Hanım tutuklandı ve iki gün sonra tahliye edildi. Buradan diyorum ki bağıra bağıra şarkılarımızı söylemenin zamanı. Şarkılar, türküler susmaz” sözleriyle değinen Başkan Gül, sahneyi sanatçılara bıraktı.

MÜZİK VE DANS GÖSTERİSİ…

Yapılan konuşmaların ardından sırasıyla “Alt Komşu” ve “Can Gox” sahne aldı.  Müzisyenlerin muhteşem şarkılarına,  özellikle de Can Gox’un yorumladığı “Yalnızım Ben”, “Haydar Haydar”, “Islak Islak”, “Deniz Üstü Köprüdür” türkülerine Adalılar hep birlikte eşlik etti. Her iki konserin coşkusu,  “Saygın Modern Halk Dansları” nın büyüleyici gösterisiyle taçlandı.

Zafer kutlamaları gece geç saatlere kadar keyifle sürdü.