ADALAR BELEDİYESİ | Resmi İnternet Sitesi

SAİT FAİK’İN 116. DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIK

Edebiyatımızın önemli isimlerinden, Burgazadalı Sait Faik Abasıyanık’ın 116. yaş gününü hep birlikte kutladık. Hava muhalefeti nedeniyle 18 Kasım’da yapamadığımız etkinliği, bugün Burgazadası Eğitim ve Kalkınma Derneği ile birlikte Burgazada Öğretmenevi’de gerçekleştirdik. Liseler arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini aldığı etkinlikte, Sait Faik’ten öyküler ve Sait Faik için yazılmış kompozisyonlar okundu, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

"SAİT FAİK BARIŞ YAZARIDIR"

Başkanımız Erdem Gül, Sait Faik Abasıyanık’ı, Adalı yazar ve şairlerin isimleriyle birlikte andı. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri kutlayan Başkanımız, "Sait Faik bir barış yazarıdır; Çocuklarımızı edebiyatla, barışla buluşturdu. Bu çok önemlidir.  Sait Faik’i burada bir kez daha anarken, onun yolundan giden çocuklarımızı da alkışlıyoruz."dedi.

Burgazadası Eğitim ve Kalkınma Derneği Başkanı Hıdır Uvaçin ise, "Burgazada demek Sait Faik demek; Sait Faik demek Burgazada demektir. Bizi Türkiye'ye ve dünyaya tanıtan Sait Faik'i bağrımıza bastık. Onu hiç unutmayacağız, daima  saygı ve özlemle anacağız" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

“İçimizden Bir” öyküsüyle birinciliği alan Nilay Kayaoğlu, “O Bir Adalı” öyküsüyle  ikinciliği alan Reyhan Nehir Songüler, “Adalı İsimli” öyküsüyle üçüncülüğü alan Damla Çiçek, ve “Yalnız Bir Hayat” isimli öyküsüyle dördüncülüğü alan Batuhan Mehmet Türkoğlu ile dereceye giren diğer öğrenciler Aslı Ak(Denizin Mavisi), Beste Çiçek (Adalar’da Bir Adam), Betül Dila Çifttaş (Sait Faik), Efe Şahin Çiçek (Adanın Yazarı), Erva Aksu(Ruhumuzda Yaşıyor), Eymen Arif Sezgün( Sait Faik ve Adalar), Mert Bayram Özdemir (Her şey İnsanla Başlar), Mikail Mete Bayram (Sait Faik Abasıyanık), Mina Naz Malgaf (Halk Yazarı), Yargın Baydar (İyimser Bir Halk Yazarı), Zeynep Aknarcı (Sait Faik Abasıyanık), ödüllerini Başkanımız Erdem Gül, Başkan Yardımcımız Engin Çelik, Meclis Üyemiz Fatma Bucak, Burgazadası Eğitim ve Kalkınma Derneği Başkanı Hıdır Uvaçin, Heybeliada Anadolu Lisesi Müdürü Nazigül Üzüm, emekli öğretmenler Mahmut Yerlikaya ile Kemal Dinç, Adalar Kent Konseyi Başkanı İskender Özturanlı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hovsep Özacar, Burgazada Cemevi Başkanı Zeki Kaya, Burgazada Muhtarı Mustafa Biçer, Adalar Belediyesi Burgazada Gönüllüevi Başkanı Iraz Savun ile Kıbrıs Gazisi Musa Kalbidelik'in elinden aldılar.

Ödül törenin ardından, Sait Faik için hazırlanan doğum günü pastası kesildi…