


Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında duzenlenen panele katılan Başkanımız Erdem Gül, Ocak ayında katledilen Uğur Mumcu’yu, Hrant Dink'i, Metin Göktepe'yi, adalet ve demokrasi mücadelesi vermiş ve bu uğurda bedel ödemiş tüm kayıpları anarken, " Türkiye'nin özgürleşmesini engellenmesine yönelik cinayetlerdi" dedi.
Başkanımız, günümüz Türkiyesi'nde de sadece gazetecilerin değil, ülkesinin sorununu kendi sorunu olarak gören tüm dava insanlarının farklı biçimlerde bedel ödemeye devam ettiğinin altını çizdi.
"MAYIS UMUTTUR..."
Verdiğimiz kayıplar nedeniyle Ocak ayının yaslı ve buruk geçtiğini ifade eden Başkanımız, "Ama Mayıs ayı böyle olmayacak. Mayıs ayı umuttur. Mayıs ayı yeniliktir. Bu korku iklimini Mayıs'ta hep birlikte dağıtacağız. Yeterki umudumuzu kaybetmeyelim, yeterki barış ve kardeşlik içinde birlikte hareket edelim." diye konuştu.
Kocaeli CHP Derince İlçe Başkanlığı, “Adalet ve Demokrasi Haftası” kapsamında bir panel düzenledi. “Tarikat, Siyaset, Ticaret” başlıklı panelin konuşmacıları Başkanımız Erdem Gül ile gazeteci- yazar Bahadır Özgür idi.
"METİN'İN GAZETESİNDE YETİŞTİM"
"Tarikat, siyaset, ticaret" başlığı altında konuşmasını yapan gazeteci Bahadır Özgür ise Uğur Mumcu’nun bu karanlığın üzerine gittiği için öldürüldüğünü vurguladı. Mumcu ve Musa Anter cinayetlerinin benzerliğini de anlatan Özgür, her iki cinayetinin faillerinin ortaya çıkarılmadığını belirtirken, bu cinayetlerin 'faili meçhul' olmadığını, faillerinin belli olduğunu söyledi.
Özgür, Metin Göktepe'yi anarken de, " Metin'in gazetesinde yetiştim. Gazeteciliği Metin'den öğrendik..." dedi.
Başkanımız Erdem Gül ile Bahadır Özgür, konuşmalarının ardından, Derincelilerin ''Sansür Yasası ve 14 Mayıs seçimlerine'' ilişkin soruları da yanıtladı.