Adalarımızdan Ana Karaya Çıkarma Gemimiz ile Taşınan Ambulanslarla İlgili Sosyal Medyada Yayılan Görüntüler Hakkında

Tüm dünyayı etkisi altına alan covıd - 19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında bir süredir sağlık bakanlığı tarafından ilçemizde ekstra 4 ambulans ve personel görevlendirmesi yapılmıştır. Bu kapsamda daha hızlı, etkin ve kontrollü ulaşımın sağlanması için belediyemize ait bir çıkarma gemisi 7/24 sağlık bakanlığı'nın hizmetine verilmiştir.

Koronavirüs belirtilerine benzer şikayetle 112'ye başvuran her hasta tedbir amaçlı 112 - belediyemiz koordinasyonuyla çıkarma gemimizle direkt olarak hastaneye sevk edilmektedir.

Bugüne kadar önlem amaçlı bir çok hasta bu şekilde hastaneye sevk edilmiş ve edilmeye devam edecektir.

Ancak bilinmelidir ki,

Bizler adalar'da, tüm dünyada yaşanan felaketin dışında değiliz. bu süreçte bilgi eksikliği ile yapılan ve insanları paniğe sürükleyecek paylaşımlardan kaçınmalı ve aldığımız olağanüstü tedbirlerle örnek olmalıyız.