ANNE KART BAŞVURU

TC. vatandaşı olup İstanbul’da ikamet eden ve 4 yaş altı (0-48 ay arası) çocuk sahibi olan annelere ücretsiz ulaşım kartı alma hakkı tanınmıştır.
Anne Kart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bedelsiz olarak 150 kontör ile teslim edilir. Şehir içi ulaşımda ücretsiz seyahat etmenin yanı sıra içerisine bakiye yüklenmesi durumunda; Beltur, BNB (bisiklet), Sosyal Tesisler, İspark, İsper, Migros, A101, Hamidiye Otomatları ve İtaksi gibi sosyal alanlarda harcama ya da ödeme işlemlerini kolaylıkla yapılabilecek para kartı olarak da kullanılabilir.
Anne Kart başvuruları İstanbulkart internet adresinden online olarak ya da en yakın başvuru merkezine müracaat edilerek gerçekleştirilebilir. Teslimi ise İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden şahsen veya kargo bedelini ödeyerek adrese yapılabilir.
Detaylı bilgi ;
istanbulkart.istanbul/anne-kart