Kurban Kesim İşlemleri Hakkında

Adalar Kaymakamlığı Başkanlığında kurulan Adalar İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafınca belirlenen Aya Nikola Kurban Satış ve Kesim alanında, Dini vecibelere, hijyen ve pandemi kurallarına uygun olarak; Mescid ve duşlar hazır hale getirildi. Bayramın 1. günü sabah saat 7.30 itibariyle başlayan kurban kesim işlemleri için, Başkan Yardımcımız Engin Çelik, Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Veteriner Hekimlerimiz alanda görevleri başında oldu. 2 günün sonunda, uzman kasaplarca 15 Büyükbaş, 35 Küçükbaş kurban kesildi. Alanda biriken atıklar, Fen İşleri Müdürlüğümüzce oluşturulan özel alanda biriktirilerek, İSKİ araçları tarafından alınması ve bertaraf edilmesi sağlandı. Adalar genelinde Kurban kesimleri sonrası çıkan yaklaşık 2500 kg kurban atığı bertaraf edilmek üzere İBB Kömürcüoda Döküm Tesisine nakledildi. Kurban kesimi için gelen vatandaşlara talepleri doğrultusunda ulaşım hizmeti sağlandı.