ADALAR BELEDİYESİ | Resmi İnternet Sitesi

ADALAR İLÇESİ ULAŞIM VE LOJİSTİK KOMİSYONU

Yük ve eşya taşımak için tasarlanan kasalı araçların, arka koltuklarının eklenti ve bağlantıları ile birlikte tekrar kullanılmayacak şekilde sökülerek, araçların arka kısmının boş kasa şeklinde olması sağlanacak, kasa kısmında koltuk ve benzeri ilave eklentiler bulunması durumunda araç trafikten men edilecektir. Bireysel olarak şahsi ihtiyaçların giderilmesi için kullanılan araçlarda iki kişiden (bir şoför bir yolcu) fazla bulunulması durumunda araç trafikten men edilecektir.

İşletmeler malzeme taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları araçların üzerlerine şirket isimlerini ve amblemlerini bulunduracaklardır. İşletmeye ait malzeme taşınmasında şoför haricinde başka bir şahıs bulunması durumunda araç trafikten men
edilecektir.

İşletmeler, işletme bilgilerini (işletme ruhsatı) araç ve sürücü bilgilerini (aracın resmi, ehliyet ve ruhsat) bağlı bulundukları Polis Merkezi Amirliklerine bildirecek Büyükada dâhilinde bulunanlar Trafik Denetleme Büro Amirliğine bilgilerini verecektir.

Adalar İlçesinde halkın yoğun olduğu yerlerde trafik yoğunluğunu azaltıp, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla aşağıda belirtilen cadde ve sokaklarda durmak, duraklamak ve park etmek yasaklanmış, belirtilen yerlerde tespit edilmesi durumunda araç trafikten men edilecektir.

Belirtilen hususları yerine getirmeyen araçlar trafikten men edilerek, Adalar ilçesi dışına çıkarılacaktır.

Durmak, Duraklamak ve Park Etmenin YASAK olduğu cadde ve sokaklar;

Büyükada