ADALAR BELEDİYESİ | Resmi İnternet Sitesi

Adalı bilim insanı Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral

Çoğumuzun hekim yönüyle tanıdığı Profesör Doral, çeşitli müzik enstrümanları çalıyor, tarih ve edebiyatla ilgileniyor. Koleksiyonculuk ve kıymetli kitaplarla donanmış kütüphanesi de onun vazgeçilmezlerinden. Sporculuk yaşamı, 40 senedir devam eden akademisyenliği, sporcuların sağlık sorunları ve sporcu sağlığı eğitimindeki verimli çalışmaları onun dolu dolu hayatını tanımlamaktadır.

Çocukluğundan beri yazları Büyükada’da yaşayan Mahmut Hoca, çalışma hayatından fırsat buldukça kış aylarında da soluğu Ada’da alıyor.  Ada’da saygın bir yer edinmiş olup, kapısını çalanlara danışmanlık yaparken birçok hastaya da gönüllü olarak bakıyor ve ameliyatlarını yapıyor.

Adalılar’ın ismini çokça dile getirdiği Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral’ın kapısını biz de çaldık.