ADALAR MÜZESİ HAKKINDA DUYURU

Belediyemize tahsisli Büyükada Çınar Caddesi 20 Pafta 83 ada 9 Parsel sayılı Kültür alanı 2010 yılında alınan Encümen Kararı ile 2 yıllığına İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Adalar Vakfı ve Adalar Belediyesi ortaklığında kurulan Adalar Müzesi geçici sergi alanı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Ancak Encümen kararının ekindeki protokolde “protokol süresi 2 yıldır” denmektedir. Dolayısıyla Adalar Vakfı tarafından kamuoyuna yanlış bir şekilde yansıtılan Adalar Vakfına uzun süreli tahsis edildiği söylemi gerçek dışı olup, yukarıda belirttiğimiz gibi kullanım süreleri 2013 yılında bitmiştir.

Ayrıca söz konusu yerin alt yapı temeli, peyzaj düzenlemeleri Belediyenin kaynaklarıyla yapılmış olup, elektrik, su vb. giderleri Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. İçerideki demonte yapılar da Belediyeye aittir.

Adalar Belediyesi’nin 2009 yılından beri Adalar Müzesi’nin kuruluş aşamasından bugüne kadar büyük özverilerde bulunarak bu projeye sahip çıkması da kamuoyunun takdir edeceği bir davranış olup Adalar Belediyesi olarak Aya Nikola bölgesinde yer alan Adalar Müzesine desteğimiz devam edecektir. Çınar Caddesi üzerinde bulunan alan Adalar Müzesi’nin doğal bir parçası olmayıp Belediyemize ait bir Kültür ve Sanat alanıdır.

Söz konusu alan, sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak, tüm Sivil Toplum Örgütlerinin, sanatçıların, gençlerin, kadınların kısacası tüm Adalıların yararlanabileceği çok amaçlı bir alan haline dönüştürülerek, kültür sanat sergi alanı olarak kullanılmaya devam edilecektir.